Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 28 iunie 2018

ce.jpg

Apel al ambasadelor fata de modificarile operate la Codul Penal si de procedura
Apel al ambasadelor fata de modificarile operate la Codul Penal si de procedura

Ambasadele a douăsprezece state – printre care Franța, Germania și Statele Unite -  transmit  o declaraţie comună în care fac apel la toate părţile implicate în modificarea legislatiei penale să evite schimbările care ar slăbi statul de drept sau capacitatea României de a lupta împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. Apelul este lansat în ziua în care comisia Iordache dezbate și votează  modificările la Codul Penal.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Liderii din Uniunea Europeană se reunesc astazi si maine într-un summit la Bruxelles, sub presiunea de a arăta progrese în gestionarea pe termen lung a crizei migrantilor. Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că ”destinul” Europei este în joc daca nu va fi gasita o solutie la acest fenomen.

Capitala şi şaptesprezce judeţe se află astazi sub avertizare cod galben de ploi puternice. De altfel, până maine va ploua în cea mai mare parte a ţării, potrivit meteorologilor. Cel mai afectat este judetul Bacau. Premierul spune că vor fi evaluate pagubele iar comunităţile afectate vor fi sprijinite.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 28 iunie 2018