Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 29 iunie 2018

ce.jpg

Acord in problema migratiei intre cei 28, la summitul de la Bruxelles
Acord in problema migratiei intre cei 28, la summitul de la Bruxelles

Acord in problema migratiei intre cei 28, la summitul de la Bruxelles. Intelegerea prevede ”platforme de debarcare” a migranţilor inafara Uniunii Europene, ”centre controlate” pe teritoriul comunitar dar şi o consolidare a frontierelor externe.

sumarul emisiunii 40 de minute

Rujeola face noi victime! Încă doi copii, nevaccinați si-au pierdut viata. Pana acum s-au inregistrat 59 de decese din cauza bolii. Organizatia Mondiala a Sanatatii a atras atentia ca Europa a inregistrat o crestere putrenica a cazurilor de rujeola in 2017 iar Romania se afla pe primul loc in topul statelor europene cu cele mai multe cazuri.

După două întâlniri informale pe care le-au avut anul trecut, în contextul unor reuniuni internaţionale, Donald Trump şi Vladimir Putin, se intalnesc intr-un summit pe 16 iulie în capitala finlandeză, Helsinki. O reuniune care se produce pe fondul unor relatii tensionate intre Moscova si Occident. Posibilitatea ca liderul american să facă prea multe concesii liderului de la Kremlin îngrijorează aliaţii americanilor din NATO şi Uniunea Europeană.

Iar producătorul francez de ciment Lafarge a fost inculpat pentru  „complicitate la crime contra umanităţii în dosarul presupuselor finanţări a terorismului în Siria. Compania  este suspectata că a vandut ciment organizatiei teroriste Stat Islamic si ca dat mita , cu scopul de a-şi menţine fabrica în Siria, în timp ce ţara se afla în război, fapt care a pus in pericol vietile angajatilor.

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 iunie 2018