Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 3 iulie 2018

parlament.jpg

Moțiunile simple pe Justiţie şi Finanţe vor fi supuse astăzi votului plenului Camerei Deputaţilor.

Plenul Senatului, convocat în sesiune extraordinară, a dezbătut și votat modificările aduse de comisia specială parlamentară condusă de Florin Iordache la Codul Penal. Opoziția critică schimbările, UDMR anunță că nu este de acord cu forma propusă de PSD pentru reglementarea abuzului în serviciu și s-a abținut astăzi la vot.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un tânăr de 29 de ani, care aștepta de doi ani un transplant pulmonar, a murit. Ministrul Sănătății susține că România are acord cu Eurotransplant, dar pacientul a primit acceptul prea târziu. Totusi, barbatul a fost refuzat de clinica AKH, din Viena, de o clinica din Hanovra dar si de un spital din Paris.

Apele s-au retras dar au lasat prapad in urma lor. Patru morţi, sute de gospodării inundate, poduri şi drumuri distruse. Aşa arată bilanţul inundaţiilor din ultimele zile. Desi exista  strategii de apărare împotriva inundaţiilor, aplicarea lor durează. Discutam in aceasta seara.....

UNESCO a amânat includerea Roșiei Montane în patrimoniul mondial, după ce Guvernul României a cerut acest lucru. Nu putem risca să pierdem 4 miliarde de dolari, pentru ca suntem in proces cu compania Gabriel Resources, justifică ministrul Culturii, în timp ce Opoziţia acuză Guvernul de trădare a intereselor naţionale. Dosarul trebuie retrimis UNESCO în termen de maximum trei ani. Dacă această perioadă expiră, toate procedurile sunt reluate de la zero.

Preşedintele francez este din nou in turneu diplomatic în Africa, într-un context în care atacurile jihadiste s-au multiplicat zona sub-sahariană a continentului negru. Seful statului francez a participat la un summit al Uniunii Africane şi s-a întreţenut cu liderii unui grup de 5 ţări care contribuie cu trupe la fortele de combaterea jihadismului. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 iulie 2018