Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 4 iulie 2018

plen.jpg

Vot final in Parlament pe modificarile aduse Codului Penal
Vot final in Parlament pe modificarile aduse Codului Penal

Vot final în Parlament pe modificările aduse Codului Penal, inclusiv pe controversata redefinire a abuzului în serviciu! Adoptarea s-a făcut la limită, 9 deputați ai minorităților naționale și unul de la PMP au ajutat PSD/ALDE să obțină majoritatea necesară. Președintele Klaus Iohannis anunță că va contesta la Curtea Constituțonală și Codul Penal și cel de procedură penală....

sumarul emisiunii 40 de minute

104 absolventi obtin media 10 la bacalaureat. Rata de promovare este de 67,7%. Rata emari de promovabilitate au fost in Cluj, Braila si Iasi. Situatia s-ar mai putea schimba pentru ca urmeaza solutionarea contestatiilor depuse.

In Polonia criza dintre putere si judecatori a atins un nou prag! Presedinta Curtii Supreme sfideaza legea care o obliga sa se pensioneze si s-a prezentat la serviciu. UE a criticat dur noua legislaţie iar Comisia Europeană a trimis Varsovia la Curtea Europeană de Justiţie.

Austria a preluat pe întâi iulie preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. Marţi, în faţa Parlamentului european, cancelarul austriac Sebastian Kurz şi-a prezentat priorităţile pentru următoarele 6 luni. Fără surprize, liderul conservator – aliat cu extrema dreaptă la guvernarea de la Viena – a pus chestiunea migranţilor cap de listă. Ce impact are agenda Vienei discutam in aceasta seara.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 iulie 2018