Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Armand Goșu : ”E prea târziu și prea puțin”. UE trebuia să ia mai demult măsuri în cazul Republicii Moldova

armand_gosu_1.jpg

Istoricul Armand Goșu, Invitatul Zilei la RFI.
Sursa imaginii: 
RFI

Parlamentul European a discutat joi subiectul respectării dreptului omului, democrației și statului de drept în Republica Moldova. Potrivit agendei legislativului Uniunii Europene, europarlamentarii au dezbătut criza politică din Republica Moldova, ca urmare a invalidării alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat în timpul dezbaterilor că ”majoritatea covârșitoare a PE va adopta o decizie prin care spunem că nu putem acorda autorităților de la Chișinău 100 de milioane de asistență macro-financiară”, după ce Comisia Europeană a luat o decizie în acest sens.

De partea sa, președintele Parlamentului moldovean Adrian Candu a declarat miercuri presei că rezoluția care va fi votată de Parlamentul European va avea mai mult „caracter de recomandare”.

Lea berzuc a discutat subiectul cu istoricul Armand Goșu pe care l-a întrebat dacă poziția fermă a Comisiei și Parlamentului European va avea vreun efect în condițiile în care chiar joi Parlamentul de la Chișinău a respins propunerea opoziției ca invalidarea alegerilor să fie discutată și condamnată de legislativ?

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: https://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Invitatul Zilei la RFI, istoricul Armand Goșu, despre criza politică din Republica Moldova.