Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 5 iulie 2018

dragnea.jpg

Liviu Dragnea
Image source: 
Site-ul Partidului Social Democrat

Dupa ce controversatele modificari la legislatia penala au trecut de Parlament iar presedintele a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala si Codul Penal si cel de procedura, PSD ameninta din nou cu suspendarea sefului statului.  Liviu Dragnea spune ca o decizie in acest sens va fi luata luni.

sumarul emisiunii 40 de minute

Parlamentul European a votat o rezoluţie în care "își exprimă profunda îngrijorare cu privire la decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor pentru Primăria Chișinăului de către Curtea Supremă de Justiție a Moldovei, luată în mod dubios și netransparent, ceea ce a subminat în mod semnificativ integritatea procesului electoral". Deja, alocarea primei tranșe de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene , de 100 de milioane de euro, a fost amânată.

Radarele poliţiştilor devin aproape inutile! După ce trecuse deja de Senat, proiectul de lege care-i obliga pe politişti să-şi semnalizeze de la sute de metri sau chiar kilometri maşinile dotate cu radar a fost adoptat şi în Camera Deputaţilor. Despre efecte modificarii Codului Rutier discutam in aceasta seara.....

Iar, nordul Parisului, sau mai precis departamentul Seine-Saint-Denis este confruntat cu o imigraţie ilegală de mari proporţii. Dificil de spus cîţi străini s-au instalat aici, fără să aibă acte în regulă. Cifrele furnizate de diverse autorităţi se situează între 150 000 şi 400 000. Numeroşi responsabili locali se simt depasiti de situatie şi cer ajutorul executivului francez.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 iulie 2018