Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 11 iulie 2018

donald.jpg

Summitul NATO de la Bruxelles incepe cu un atac violent al presedintelui Trump la adresa Germaniei
Summitul NATO de la Bruxelles incepe cu un atac violent al presedintelui Trump la adresa Germaniei

Summitul NATO de la Bruxelles începe cu un atac violent al președintelui Trump la adresa Germaniei pe care o acuză că este ”prizoniera” Rusiei, pentru că Berlinul cumpără de la Moscova ”o mare parte a energiei sale”.  Cel mai important punct al discuțiilor va viza contribuțiile echitabile la efortul de apărare și securitate transatlantic. Preşedintele american nu a încetat să le ceară europenilor să îşi sporească cheltuielile militare, pentru a-şi respecta angajamentul de a le ridica la 2% din PIB până în 2024.

sumarul emisiunii 40 de minute

Urmatorul raport MCV va fi mai rau pentru Romania decat precedentele. In 2019 riscam sa fim pusi in aceeasi oala cu Polonia sau Ungaria. Avertismentul este lansat de fostul negociator sef al Romaniei cu Uniunea Europeana, Vasile Puscas care considera ca Bruxelles este iritat de impredictibilitatea actualei guvernari de la Bucuresti.

Principala suspectă dintr-o serie de crime rasiste care au şocat Germania la începutul anilor 2000, cea supranumita “mireasa nazista”, a fost condamnată la închisoare pe viaţă de un tribunal din Munchen. Femeia este singura supravieţuitoare a celulei neonaziste Rezistenţa naţional-socialistă (NSU), ai cărei membri au ucis de-a lungul catorva ani 10 persoane.

Iar Gabriela Firea isi face bilantul a doi ani de activitate in fruntea primariei generale. Intr-un clip video, edilul a prezentat "lucrurile bune" făcute pentru bucureşteni: investitii in infrastructura rutiera, reînnoirea parcului RATB sau vouchere pentru biciclete. Raspunzandu-le celor care critica nerealizarile sale, primarul nu uita nici de proiectele în curs - modernizarea pasajelor sau pistele pentru biciclişti.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 iulie 2018