Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 iulie 2018

donald.jpg

Preşedintele american Donald Trump si omologul sau rus Vladimir Putin se intalnesc astazi la Helsinki, pentru prima data in summit
Preşedintele american Donald Trump si omologul sau rus Vladimir Putin se intalnesc astazi la Helsinki, pentru prima data in summit

Preşedintele american Donald Trump si omologul sau rus Vladimir Putin se intalnesc astazi la Helsinki, pentru prima data in summit. Bilaterala se produce într-un climat de confuzie din cauza contrastului dintre discursul său conciliant faţă de Rusia şi sancţiunile administraţiei sale la adresa Moscovei. Scutul antiracheta de la Deveselu este un subiect pe agenda intalnirii celor doi, a anuntat un consilier al liderului de la Kremlin.

sumarul emisiunii 40 de minute

Nu va fi un al doilea referendum pentru Brexit, asigura purtatorul de cuvant al guvernului britanic. Relatia Regatului Unit cu Uniunea, post-Brexit, tensioneaza scena politica de la Londra. Sapatamana trecuta, premierul Theresa May a prezentat in Parlament, detaliile planului sau privind relatia viitoare dintre cele doua parti. Ideile au provocat demisiile a doi miniștri și au alimentat opozitia în cadrul majorităţii conservatoare.

Si...in mai putin de un sfert de ora, jucatorii nationalei franceze vor defila alaturi de zeci de mii de fani pe Champs-Elysees. Dupa parada din centrul Parisului, fotbalistii vor fi primiti la Palatul Elysees de presedintele Emmanuel Macron.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 iulie 2018