Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pieleanu, la RFI: Anticipez o scindare în PNL. O parte din liberali vor merge cu Cioloș

marius-pieleanu.jpg

Sociologul Marius Pieleanu
Image source: 
adevarul.ro

”Președintele îi va comunica cel mai probabil premierului că nu este cazul pentru o asemenea ordonanță”, comentează la RFI sociologul Marius Pieleanu, în contextul discuțiilor privind OUG privind amnistia și grațierea. Pe de altă parte, sociologul crede că alianța PSD-ALDE e încă solidă, în timp ce în PNL ”o parte din liberali ar putea pleca în formațiunea lui Dacian Cioloș”.

Se vorbește din nou despre o OUG privind amnistia și grațierea unor pedepse. Ar putea fi dată în următoarele zile, cel târziu joi în ședința de guvern, ultima în care pot fi adoptate ordonanțe de urgență având în vedere că sesiunea parlamentară extraordinară ia sfârșit.

Important de menționat: liderii alianței PSD-ALDE neagă discuțiile privind ordonanța, în timp ce Opoziția acuză că Liviu Dragnea ar insista pentru adoptarea ei.

Între timp, premierul Viorica Dancilă merge miercuri la Cotroceni. A fost invitată acolo de președintele Klaus Iohannis, în contextul discuțiilor privind ordonanța aministiei și grațierii.

”Președintele îi va comunica cel mai probabil premierului că nu este cazul pentru o asemenea ordonanță”, comentează la RFI sociologul Marius Pieleanu, care semnalează lipsa unei dezbateri transparente în cadrul coaliției de guvernare.

În plus, sociologul e de părere că alianța PSD-ALDE e solidă și va rămâne așa cel puțin până la alegerile europarlamentare din 2019, în timp ce ”în interiorul PNL ar putea apărea o scindare, o parte din liberali putând migra către formațiunea lui Dacian Cioloș”.

Ascultă:

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: https://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Sociologul Marius Pieleanu, despre OUG privind amnistia și grațierea