Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 17 iulie 2018

dancila.jpg

Premierul Viorica Dăncilă îşi prezintă astăzi, de la ora 14:00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare.
Premierul Viorica Dăncilă îşi prezintă astăzi, de la ora 14:00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare.

Ședința de guvern tensionată!  Existau temeri că astăzi Executivul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie. Informații dezmințite de reprezentanții puterii. Este contextul în care premierul Viorica Dancilă este așteptată mâine la Cotroceni.

sumarul emisiunii 40 de minute

In timp ce Donald Trump este criticat in Statele Unite dupa intalnirea cu Vladimir Putin la Helsinki, acesta din urma este laudat. Presa de stat din Rusia şi politicienii considera intalnirea dintre preşedintele american şi liderul de la Kremlin ca fiind o victorie pentru Putin, deoarece Rusia a fost tratată ca un partener egal.  

Rusia care....a fost condamnata de doua ori in aceeasi zi de Curtea Europeana a Drepturilor Omului: in cazul uciderii jurnalistei Anna Politkovskaia si in dosarul condamnarii la inchisoare a trei membre ale trupei punk, Pussy Riot.

Iar tema radicalizarii islamiste ajunge si la festivalul de teatru de la Avignon. In sectiunea OFF a manifestarii este prezentat un spectacol intitulat: “Scrisoarea unui soldat al lui Allah- Cronica unei lumi dezorientate”. Spectacolul care denunta fanatismele de tot felul vorbeste si de o anumita autocenzura care tinde sa se instaleze in Franta.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 iulie 2018