Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 18 iulie 2018

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

40 de minute. Atât a durat întâlnirea de la Cotroceni dintre președinte și premier. O întrevedere pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă referitoare la amnistierea şi graţierea unor fapte penale. Însă potrivit guvernului nu acesta a fost subiectul discuției, ci pregatirile în vederea preluarii președinției Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie.

sumarul emisiunii 40 de minute

Legea de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții a fost declarată neconstituțională. CCR  a admis sesizarile formulate atat de seful statului cat si de opozitie. Presedintele Curtii, Valer Dorneanu explica: fondul nu trebuia înfiinţat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de Guvern. 

Comisia Europeană amendează Google cu o suma record- aproape 4 miliarde si jumatate de euro și o somează să pună capăt în 90 de zile ”practicilor ilegale”. Bruxelles a inceput acum trei ani ancheta acuzand gigantul american că a abuzat de poziția sa dominantă în utilizarea sistemului Android.

Si...cu o sută de ani în urmă se năştea în Africa de Sud omul care urma să devină un simbol mondial al luptei împotriva segregaţiei rasiale, Nelson Mandela. Centenarul naşterii sale reprezintă o bună ocazie pentru lansarea unor avertismente legate de evoluţia geopolitică internaţională.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 iulie 2018