Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 20 iulie 2018

Polițiștii rutieri din România îi adresează o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi cer să nu promulge legea care aduce modificări Codului Rutier. Este vorba de prevederea referitoare la presemnalizarea aparatelor radar. Politiștii susțin că ”numărul accidentelor rutiere, având drept cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Conducerea Radio Europa Libera a anuntat ca din luna decembrie, va relua transmisia in limbile romana si bulgara. Potrivit unui comunicat de la Washington, scopul reluării emisiei, care a fost întreruptă în urmă cu zece ani, este acela de a dezvolta o presă liberă şi pentru a contracara ştirile false.

Consilierul pe securitate, al presedintelui Macron, care a fost surprins lovind un protestatar în timpul unei demonstrații la Paris, în luna mai, va fi concediat. Clipul în care barbatul  bruschează un tânăr protestatar a provocat nemulțumiri în rândul politicienilor din toate partidele. Pentru a încerca să atenueze scandalul, Palatul Elysee a confirmat că va renunta la serviciile acestuia.

Iar...Spania retrage mandatele internaţionale de arestare emise pe numele lui Carles Puigdemont şi altor cinci lideri separatişti catalani. Cel mai probabil, acestia nu mai riscă să fie extrădaţi din cauza rolului pe care l-au jucat în secesiunea eşuată a Cataloniei, în octombrie, anul trecut.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute 

 
emisiunea 40 de minute din data de 20 iulie 2018