Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 23 iulie 2018

dancila.jpg

Premierul Viorica Dăncilă şi-a prezentat prezintă bilanţul, la şase luni de guvernare
Premierul Viorica Dăncilă şi-a prezentat prezintă bilanţul, la şase luni de guvernare

Premierul Viorica Dăncilă şi-a prezentat prezintă bilanţul, la şase luni de guvernare: Investiţiile publice au crescut cu peste 50% în primul semestru, sustine sefa Guvernului in opinia careia avansul investiţiilor străine arată că oamenii de afaceri nu se lasă impresionaţi de ştirile false şi alarmiste lansate de criticii executivului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Patru candidati inscrisi in curs pentru sefia DNA! Cel mai cunoscut nume este cel al  procurorului șef adjunct al Directiei, Marius Iacob. Astăzi este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef la Anticoruptie.  

Mii de hectare de teren agricol au fost afectate de intemperiile din ultimele saptamani. Fermierii spun ca e inca devreme pentru a estima pagubele dar in mod clar productia la toate culturile va fi afectata, asa incat ajutorul combinat de la guvern si UE ar fi vital.

Donald Trump lanseaza un nou avertisment Iranului, după ce Teheranul a amenințat Statele Unite cu „mama tututor războaielor”. Preşedintele american ii transmite omologului Hassan Rohani că va avea de suportat „consecinţe” dezastruoase, daca va continua sa ameninţe America.

Iar.. noul ministru pentru Brexit al Marii Britanii, Dominic Raab, avertizeaza că Regatul Unit trebuie să se pregătească pentru posibilitatea ca negocierile cu Uniunea Europeană, referitoare la un nou acord comercial, să eşueze.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 iulie 2018