Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 24 iulie 2018

foc.jpg

Cel puţin 74 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile de vegetaţie din împrejurimile Atenei
Cel puţin 74 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile de vegetaţie din împrejurimile Atenei

Cel puţin 74 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile de vegetaţie din împrejurimile Atenei. Grecia trece prin cea mai mare criză provocată de incendii în ultimii zece ani. Ministerul român de Externe spune ca până acum nu s-au primit solicitări de asistenţă consulară de la români dar avertizează că situația meteorologică se va înrăutăți, sunt prognozate ploi şi furtuni puternice și scăderi semnificative de temperatură.

sumarul emisiunii 40 de minute

Este din nou criza de sange! Ministrul Sănătăţii face apel către populaţie pentru a dona. Cererea zilnică a spitalelor din Bucureşti este de până la cinci ori mai mare faţă de cât poate asigura centrul de donare în această perioadă.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii  a aprobat cererea de pensionare a unui judecător în dosarul Colectiv, dosar aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti. In aceste conditii, La doi ani şi jumătate de la tragedia din clubul bucurestean - în urma căreia 64 de persoane au murit, iar alte 146 au fost rănite - procesul în care sunt implicaţi patronii clubului, fostul primar Cristian Popescu Piedone şi doi angajaţi ai ISU, s-ar putea relua de la zero. 

La 6 august, urmează să intre în vigoare un nou set de sancţiuni americane împotriva Iranului, care vizeaza sectorul auto. Teheranul a îndemnat companiile străine din Iran să nu cedeze ”amenințărilor” americane și a anunțat că discută cu constructorii francezi de automobile PSA și Renault să-și păstreze activitățile în această țară.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
emisiunea 40 de minute din data de 24 iulie 2018