Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 26 iulie 2018

cncd.jpg

 Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în legătură cu declaraţiile ministrului Agriculturii
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în legătură cu declaraţiile ministrului Agriculturii

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în legătură cu declaraţiile ministrului Agriculturii şi-l va invita la audieri în perioada următoare. Ambasada Israelului se declară consternată și dezamăgită de afirmațiile lui Petre Daea, care a facut o paralelă între sacrificarea porcilor și crimele de la Auschwitz. Ministrul și-a cerut scuze, opoziția îi cere demisia.

sumarul emisiunii 40 de minute

Inca o gafa a premierului Viorica Dancila. Aflata in vizita in Muntenegru, sefa guvernului a confundat capitala tarii, Podgorica, cu Pristina, capitala Kosovo, un stat pe care Romania nici nu il recunoaste. Gafa sefei guvernului denota o superficialitate impardonabila, apreciaza fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu. Un interviu in 40 de minute....

Zeci de focare de pesta porcina sunt confirmate aproape zilnic. Desi virusul este mortal pentru animale dar inofensiv pentru om, consecinteler la nivel economic pot fi dezastruoase. Daca exporturile de carne de porc din Romania vor fi interzise.

Donald Trump şi Jean Claude Juncker dezamorsează criza dintre Washington şi Bruxelles. Preşedintele Statelor Unite şi şeful Comisiei Europene s-au angajat în favoarea liberului schimb, spre zero taxe vamale pentru produsele industriale cu excepţia sectorului auto.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 26 iulie 2018