Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


În curând, pensii private la nivel european (Siegfried Mureșan, eurodeputat)

pensie_1.jpg

Schema paneuropeană va oferi persoanelor o soluție voluntară și complementară sistemelor publice de pensii
Schema paneuropeană va oferi persoanelor o soluție voluntară și complementară sistemelor publice de pensii
Sursa imaginii: 
publicdomainpictures.net

O nouă schemă de pensii private paneuropene va ajuta cetățenii Uniunii să economisească mai ușor chiar dacă se mută în alt stat membru al spațiului comunitar. Produsul paneuropean de pensii personale ar putea funcționa din iunie 2019.

Comisia pentru Afaceri Economice a Parlamentului European a adoptat un cadru juridic pentru un nou produs paneuropean de pensii personale - PEPP, care va avea caracteristici standard la nivelul întregii Uniuni.  Această schemă nu înlocuiește sistemele existente, ci este o opțiune suplimentară pentru cei care o doresc, spune la RFI eurodeputatul Siegfried Mureșan. Totuși, pensiile paneuropene vor intra în competiție cu produsele naționale, oferind o varietate mai mare celor care vor să economisească.

Ca și alte sistemele de pensii administrate privat, schema paneuropeană va oferi persoanelor o soluție voluntară și complementară sistemelor publice de pensii. Banii puși deoparte în schemele de pensii private sunt investiți în diverse instrumente financiare, iar, în unele cazuri, contribuțiile personale beneficiază de beneficii fiscale, precum scutirile de impozite.

În întreaga Uniune sunt o sumedenie de produse de economisire în vederea pensiei, dar PEPP intenționează să devină o alternativă simplă, cu caracteristici standard și costuri transparente, care poate fi vândută în toate statele membre.

Regulamentul PEPP va conduce la crearea unui produs paneuropean în mare parte standardizat, care va fi disponibil în toate statele membre și care va permite cetățenilor să beneficieze pe deplin de piața internă.

Explicațiile în această chestiune vin de la europarlamentarul Siegfried Mureșan.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de Siegfried Mureșan