Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 7 septembrie 2018

idlib.jpg

Summit crucial ruso-turco-iranian la Teheran, consacrat Siriei
Summit crucial ruso-turco-iranian la Teheran, consacrat Siriei

Summit crucial ruso-turco-iranian la Teheran, consacrat Siriei... Mai precis, situația din zona Idlib, ultimul bastion al insurgenților. Regimul de la Damasc și aliații săi se pregătesc să lanseze acolo o amplă ofensivă. ONU avertiza că soarta a mii de civili ar putea fi în pericol.... Și comunitatea internațională a avertizat asupra unui dezastru umanitar.

sumarul emisiunii 40 de minute

La Chișinău, zeci de părinți, elevi, profesori au protestat în fața Parlamentului, cerând eliberarea urgentă a angajaților liceului moldo-turc, reținuți de Serviciul de Informații și Securitate și expulzați de pe teritoriul R. Moldova.

Suedezii sunt nemulțumiți de școală, de sistemul de sănătate și de integrarea imigranților. Acestea sunt principalele teme dezbătute în campania electorală. Opt este numărul partidelor prezente astăzi în Parlamentul suedez, iar mai toate sondajele spun că tot atâtea formațiuni politice vor primi mandate și după alegerile de duminică.

Iar procurorul Adina Florea, propunerea ministrului Justitiei pentru functia de procuror-sef al DNA,  va fi audiata in 27 septembrie de sectia pentru procurori a CSM. In 2 octombrie, Consiliul va transmite ministrului Toader avizul consultativ...Intre timp, au inceput sa apara o serie de controverse legate de activitatea magistratului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 septembrie 2018