Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mihai Polițeanu : Dragnea încearcă discreditarea opoziției după model rusesc

proteste_rfi.jpg

Sursa imaginii: 
Eduard Vasilica | RFI

A trecut o lună de la protestul din 10 august. Duminică seară, la Antena 3, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a insistat că Jandarmeria nu a greșit cu nimic intervenind în forță în acea zi pentru că – spune el – ar exista suficiente elemente “ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Luni, 10 septembrie, se anunță noi proteste cerându-se adevărul.

”Sunt sigur că vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat aceste proteste, că au fost organizaţi tip paramilitar, că au vrut să ocupe prin violenţă sediul Guvernului şi au provocat întruna jandarmii”, a spus Dragnea. Lea Berzuc a discutat la Interviul Zilei cu Mihai Polițeanu, membru fondator al mișcării Inițiativa România, în contextul în care noi proteste sunt anunțate pentru a se cere din nou finalizarea anchetei privind violențele de acum o lună.

Liviu Dragnea a sugerat la Antena 3 că inclusiv ancheta Parchetului General condus de Augustin Lazăr ar fi o formă de presiune. Justiția își face doar datoria și procurorii ar trebui lăsați să își facă datoria fără presiuni politice, chiar dacă rezultatul nu va da neapărat satisfacție cuiva, spune Mihai Polițeanu. Acesta recunoaște că bătălia din stradă este una ”din tranșee”, dificilă, dar este singura care garantează că anumite abuzuri nu vor avea loc. Ascultați interviul integral...

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: https://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Mihai Polițeanu, membru fondator al mișcării Inițiativa România.