Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 10 septembrie 2018

Noul an școlar începe în condiții precare. Aproape 4000 de unități de învățământ nu au autorizație de securitate la incendiu. Una din 5 școli nu are autorizație sanitara. În premieră, copiii de clasa I, a II-a și a VI-a învață din manualele unice realizate de Editura Ministerului educației, cărți care sunt pline de greșeli. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa ce un bloc din sectorul 5 al Capitalei care nu avea nici autorizatie de constructie si nici autorizatie ISU de prevenire a incendiilor a ars vineri seara, revine in discutie o tema mai veche: cat de sigure sunt, in caz de incendiu, blocurile anvelopate? Toate primariile din Bucuresti sustine ca pentru termoizolarea blocurilor au folosit polistiren ignifugat. Specialistii spun ca e important si modul in care s-a montat, nu numai materialul......

O luna de la reprimarea violenta a manifestantilor din 10 august! In aceasta seara, mai multe organizații civice anunța proteste în București și în marile orașe din țară, precum și în diaspora. La Parchetul General au fost depuse peste 750 de plângeri penale împotriva forțelor de ordine. Peste 450 de persoane au fost ranite.

In Suedia, in urma alegerilor parlamentare de ieri, nici o formatiune nu obtine majoritatea. Social - democrații rămân cel mai important partid din țară, dar scad puternic. Gruparea anti-imigranţi Democraţii Suedezi nu obtine scorul asteptat si se claseaza pe pozitia a treia.

Zece ani de la căderea Lehman Brothers, care a marcat debutul crizei financiare gl­o­bale! Intr-o vreme în care mulţi economişti anticipează o nouă criză, fostul director general al Fondului Monetar Internațional, Dominique Strauss-Kahn sustine ca lumea de astazi e mai putin pregatita decat in 2008 pentru a face fata unei prabusiri financiare.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 10 septembrie 2018