Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 11 septembrie 2018

banutzi.jpg

Inflația și-a reluat creșterea accelerată: rata anuală a ajuns la 5,1% în august
Inflația și-a reluat creșterea accelerată: rata anuală a ajuns la 5,1% în august

Inflația și-a reluat creșterea accelerată: rata anuală a ajuns la 5,1% în august. Cel mai mult au crescut  preţurile la alimente, la produsele nealimentare şi la servicii. Iar în această toamnă se anunță noi scumpiri.

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia Europeană nu a primit pana acum nicio cerere oficială din partea României pentru acordarea unui ajutor financiar suplimentar în contextul crizei pestei porcine deși poate solicita inclusiv decontarea pana la 75% din cheltuielile cu despăgubirea fermierilor.

Uniunea Salvaţi România, Mişcarea România Împreună, alături de mai multe organizaţii civice, lanseaza campania de strângere de semnături pentru o nouă iniţiativă de reformă a legislaţiei electorale ...Scopul este revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor sau eliminarea pragurilor electorale pentru alegerile locale şi europarlamentare....

Ungaria riscă să aiba soarta Poloniei si sa devina a doua țară din UE, în cazul căreia se activează Articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene, pentru încălcarea statului de drept. O dezbatere are loc astăzi, în Parlamentul European, unde a luat cuvantul si premierul Viktor Orban. Votul este programat maine.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 11 septembrie 2018