Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 12 septembrie 2018

orban.jpg

Parlamentul European aproba activarea articolului 7 din Tratatul comunitar, impotriva Ungariei
Parlamentul European aproba activarea articolului 7 din Tratatul comunitar, impotriva Ungariei

Lovitura dură pentru Ungaria! Parlamentul European aprobă activarea articolului 7 din Tratatul comunitar, așa numita ”opțiune nucleară”. O reformă constituțională controversată, nerespectarea statului de drept și a libertății ONG-urilor sau rele tratamente aplicate imigranților și restricții excesive pentru minoritatea romă, sunt câteva din nemulțumirile stârnite de premierul populist-conservator Viktor Orban. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Jandarmeria acuză o lovitură de stat la protestele din 10 august și a făcut o plangere penala la DIICOT.  Plângerea vine la o lună de la violențele înregistrate la protestul diasporei, in urma carora la Parchetul General au fost depuse peste 700 de plangeri..

Intr-o sedinta publica, George Maior, a fost audiat în Comisia pentru politică externă a Senatului pentru a da explicatii in legatura cu declaratiile legate de scrisoarea lui Rudolph Giuliani. Calin Popescu Tăriceanu a anunțat că va cere Ministerului de Externe revocarea ambasadorului Statelor Unite. E un interes politic pentru schimbarea mea, nu-l înţeleg, reactioneaza diplomatul dupa audieri.

Un pas mai aproape de referendumul de revizuire a Constitutiei dupa ce inițiativa cetățenească de redefinire a familiei a fost adoptată de Senat. Amnesty International avertizeaza ca România riscă să-şi încalce obligaţiile internaţionale privind drepturile omului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 septembrie 2018