Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 13 septembrie 2018

comisia-de-la-venetia.jpg

Comisia de la Venetia, in vizita la Bucuresti, isi pregateste punctul de vedere pe modificarea legislatiei penale
Comisia de la Venetia, in vizita la Bucuresti, isi pregateste punctul de vedere pe modificarea legislatiei penale

O delegație a Comisiei de la Veneția se află la București astăzi și mâine pentru a analiza modificările Codului Penal. Avizul organismului a fost solicitat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care consideră că schimbările riscă să încalce obligaţiile internaţionale ale României iar evaluarea urmează să fie prezentată în 19 octombrie. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Parlamentul European va adopta o rezoluție privind situația din România în a doua sesiune plenară din octombrie, după ce la prima sesiune, de la începutul lunii, va avea loc dezbaterea pe tema violențelor de la protestul din 10 august. Premierul Viorica Dăncilă va fi invitată să vorbească la dezbatere. La a doua sesiune președintele Klaus Iohannis va susține un discurs privind viitorul Europei.

Guvernul nu va interzice creșterea porcilor în gospodăriile particulare din cauza pestei porcine, însă cresterea animalelor trebuie sa se faca  în condiții sanitare, de biosecuritate. 75% din porcii crescuți în gospodării în UE sunt în România, a punctat la rândul său comisarul european pentru agricultură Phil Hogan, aflat in vizita la Bucuresti.

In Franta intentia autoritatilor de a introduce in scoli predarea limbii arabe, intre altele in incercarea de a combate islamismul, a provocat o enormă polemică, mai ales la dreapta şi extrema dreaptă a spectrului politic. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 13 septembrie 2018