Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 17 septembrie 2018

ccr.jpg

Curtea Constituţională a avizat revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei
Curtea Constituţională a avizat revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei

Curtea Constituţională a avizat revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei.... Între timp, mai multe organizații neguvernamentale îi solicită premierului elaborarea unei ordonanțe de urgență pentru introducerea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. Sistemul este folosit la alegerile locale și parlamentare, însă nu și la referendumuri.

sumarul emisiunii 40 de minute

Responsabili europeni si americani sunt astazi si maine la Bucuresti reuniti in summitul Iniţiativa Celor 3 Mări. Se vor dezbate proiecte economice pentru dezvoltarea Europei Centrale si de Est şi consolidarea parteneriatului transatlantic.  

Premierul britanic e intransigent. Theresa May sustine că ieșirea țării din Uniunea Europeană se va face fie potrivit planului propus de ea, fie se va produce fără un acord negociat. Regatul Unit este programat să părăsească Uniunea pe 29 martie dar persista multe semne de intrebare. 

Iar economia iranianà se resimte tot mai mult dupà sanctiunile americane. Dar si companiile europene sunt la rândul lor serios afectate. Este consfinţita astfel linia dură adoptată de Donald Trump după retragerea unilaterală a SUA din acordul privind dosarul nuclear iranian.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 17 septembrie 2018