Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 18 septembrie 2018

conducta.jpg

Ce a tensionat din nou relația Budapesta-Kiev
Ce a tensionat din nou relația Budapesta-Kiev
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Interconectare în Transport, Energie si Digital. Summitul Iniţiativa celor Trei Mări găzduit de București în ultimele două zile, şi-a stabilit obiectivele. Preşedintele Comisiei Europene îndeamnă statele participante să dezvolte proiectele de cooperare dintre Estul şi Vestul continentului, pentru că Europa dă semne că se sufocă...  

sumarul emisiunii 40 de minute

Crin Antonescu și Vasile Blaga vor sa revina in prim-planul politicii. Cei doi s-au înscris în cursa din PNL pentru europarlamentare. Liberalii îşi pot depune candidaturile pentru alegerile europarlamentare până pe 1 octombrie.

Liderul de la Seul Moon Jae-in este într-o vizită de trei zile la Phenian, la al treilea summit intercoreean cu Kim Jong Un. Regimul din Nord a sistat testele nucleare şi a promis că va renunţa la armele atomice, dar negocierile pe această temă cu Statele Unite au intrat în impas. Phenianul vrea ca sancţiunile economice să fie ridicate înainte de a face paşi concreţi pe calea renunţării la armele nucleare. Washingtonul insistă ca sancţiunile să fie ridicate ulterior.

Rusia şi Turcia au căzut de acord privind o zonă demilitarizată în regiunea Idlib din Siria, care va deveni operationala din 15 octombrie. Moscova, cel mai important susţinător al preşedintelui sirian Bashar al-Assad în lupta sa contra rebelilor, pregăteşte de ceva vreme o ofensivă în Idlib, ultima regiune importantă controlată de rebeli.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 18 septembrie 2018