Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Plecarea lui Dragnea nu va schimba nimic în politica PSD (Liviu Avram, jurnalist)

dragnea_flori.jpg

Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu cer demisia lui Liviu Dragnea
Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu cer demisia lui Liviu Dragnea
Sursa imaginii: 
Wikimedia Commons

A apărut scrisoarea nemulțumiților din PSD, în care Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu cer demisia lui Liviu Dragnea din fruntea formațiunii. Cei trei se autointitulează reprezentanții unui grup mult mai larg de nemulțumiți.

Scrisoarea arată că Liviu Dragnea a devenit o vulnerabilitate pentru PSD și îi cere acestuia demisia de la șefia partidului, precum și înlocuirea sa cu Viorica Dăncilă ca președinte interimar.

Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD, a spus că în ciuda măsurilor economice pe care le consideră benefice, Partidul Social Democrat scade în preferințele electoratului, cercetările sociologice indicând o opțiune de vot cuprinsă între 25%-30%. Adrian Țuțuianu spune că demisia lui Liviu Dragnea pare cea mai sănătoasă soluție pentru un nou început politic al formațiunii.

Dar ce se va întâmpla în cazul în care Liviu Dragnea nu renunță? Vicepreședintele formațiunii Adrian Țuțuianu spune că nici grupul nemulțumiților nu va da înapoi, iar Dragnea se va vedea combătut din interior pentru că ei nu au de gând să părăsească PSD-ul.

Cum răspunde Liviu Dragnea? Deocamdată se știe că a convocat Comitetul Executiv al PSD pentru ziua de vineri, la ora 12.30. Până la apariția scrisorii, se vorbea de un CEX în luna octombrie și un Congres în 2019.

Comentăm situația și implicațiile ei în societate cu jurnalistul Liviu Avram, redactor-şef adjunct al cotidianului ”Adevărul”.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de Liviu Avram