Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacă doar îl schimbă pe Dragnea, nu și mentalitatea, nu va conta (Marius Pieleanu, sociolog)

dragnea_liviu_1.jpg

Tensiunile crescânde din interiorul PSD sunt tot mai dificil de mascat
Tensiunile crescânde din interiorul PSD sunt tot mai dificil de mascat
Sursa imaginii: 
Wikimedia Commons

Mai mult de 25 de lideri PSD, membri CEx, au semnat scrisoarea în care îi cer lui Liviu Dragnea să se retragă. În cazul unora, informațiile sunt însă contradictorii, clarificări definitive urmând să sosească probabil în orele următoare.

Tensiunile crescânde din interiorul PSD sunt tot mai dificil de mascat, Liviu Dragnea arătându-şi în ultima vreme iritarea faţă de coagularea unui grup tot mai consistent de contestatari. ”Funcția de preşedinte al partidului nu se ia cu japca. Se ia prin vot masiv și nu poți s-o tranzacționezi ca la piață”, spunea Dragnea acum câteva zile.

În acest timp, vicepreședintele PSD Adrian Ţuţuianu susţine că 50 de parlamentari au semnat scrisoarea anti-Dragnea. ”Suntem cu 17 procente sub scorul de la parlamentare și există o tendință, nu e o scădere de moment. Am câștigat alegerile și cu meritul lui Liviu Dragnea, dar a fost și meritul celor din teritoriu, pentru că nimeni n-a lucrat singur în această competiție”, a comentat el.

Susţinătorii liderului PSD spun însă că nu sunt mai mult de 20 de filiale care vor cere demisia şefului lor.

Cât va conta însă o eventuală eliminare a lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, alături de noi promisiuni? Nu prea mult, ținând cont de evoluția societății în ansamblul ei, spune la RFI sociologul Marius Pieleanu.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttps://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de Marius Pieleanu