Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 20 septembrie 2018

Negocieri intense în PSD cu o zi înainte de Comitetul Executiv, în care contestatarii lui Liviu Dragnea vor forţa demisia aceastuia. Adrian Ţuţuianu susţine că 50 de parlamentari au semnat scrisoarea anti-Dragnea. Tabăra care îl susține pe liderul PSD afirmă că numărul acestora e mai aproape de  20.

sumarul emisiunii 40 de minute

Chiar daca se va produce o schimbare a conducerii PSD, asta nu inseamna ca partidul se va reforma. Cel putin scrisoarea contestatarilor lui Dragnea nu conduce la  aceasta idee. Este opinia primarului din Iasi, Mihai chirica, fost sef al filialei locale social-democrate, dat afara din partid din cauza criticilor lansate impotriva lui Liviu Dragnea.

Asa cum se anticipa, liderii UE nu au făcut mari progrese privind migrația, în cadrul Consiliului European informal de la Salzburg .... Nici in ceea ce priveste Brexitul lucrurile nu sunt mai clare. Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a propus un summit dedicat procesului de iesire a Marii Britanii din UE la ”jumătatea lui noiembrie”, pe lângă summitul prevăzut pe 18 octombrie, menit initial să încheie negocierile.

Iar in Franta un ONG trage un semnal de alarmà privind "animalele ascunse" din diverse alimente dupa ce pe diverse etichete s-au descoperit gelatinà de vità în iaurt, colorant pe bazà de insecte în sucuri sau lipici pe bazà de peste în vin.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 septembrie 2018