Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 24 septembrie 2018

psd.png

Conducerea PSD s-a intrunit astăzi în şedinţa Biroului Permanent Naţional
Conducerea PSD s-a intrunit astăzi în şedinţa Biroului Permanent Naţional

Conducerea PSD s-a întrunit astăzi în şedinţa Biroului Permanent Naţional, prima şedinţă după reuniunea Comitetului Executiv de vineri în care s-a votat rămânerea lui Liviu Dragnea în fruntea partidului. Între timp, fostul judecător al Curții Constituționale Toni Greblă a fost numit secretar general al Guvernului.

sumarul emisiunii 40 de minute

România nu a transpus în legislația națională o directivă importantă, privind combaterea spălării banilor si finantarea terorismului. Motiv pentru care la sfarsitul lunii august Comisia Europeană a dat in judecata România  la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Ce-ar putea urma? O condamnare exact in perioada in care Romania exercita presedintia rotativa a uniunii Europene.

Polonia are probleme asemanatoare! Comisia Europeană dă în judecată Varsovia la Curtea Europeană de Justiție, în problema independenței Curții Supreme. Modificarea legislatiei care reduce vârsta de pensionare a judecătorilor inaltei instante, creaza riscul ca 27 dintre cei 72 de magistrati să fie forțați să iasă la pensie.

Iar președintele Klaus Iohannis va participa astazi la recepţia tradiţională oferită de preşedintele   Donald Trump  în onoarea șefilor de delegaţii la cea de-a 73-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Participantii summitului se vor concentra pe tema prevenirii conflictelor, promovarea drepturilor omului, lupta impotriva terorismului si schimbările climatice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 24 septembrie 2018