Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 25 septembrie 2018

10_august.jpg

Audiata astazi in Senat in legatura cu protestele din 10 august, ministrul de Interne anunta un proiect de modificare a legii adunărilor publice
Audiata astazi in Senat in legatura cu protestele din 10 august, ministrul de Interne anunta un proiect de modificare a legii adunărilor publice

Audiată astăzi în Senat în legătură cu protestele din 10 august, ministrul de Interne Carmen Dan anunță un proiect de modificare a legii adunărilor publice. Anterior, tot în Parlament, și prefectul Speranța Cliseru a vorbit de necesitatea revizuirii legislației. Cetățenii nu trebuie să ceară voie ca să protesteze, reacționează societatea civilă.

sumarul emisiunii 40 de minute

Viorica Dăncilă se află la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanți ai grupurilor politice din Parlamentul European. Pe 3 octombrie premierul ar urma sa fie audiat in legislativul de la Strasbourg în legătură cu interventia violenta a fortelor de ordine la mitingul diasporei.

 Emmanuel Macron și Donald Trump și-au propus să atenueze divergențele dintre ei după întrevederea de la New York, care s-a desfasurat in paralel cu Adunarea Generală anuală a ONU,  la care sunt prezenţi în această săptămână circa 130 de şefi de stat şi de guvern.

Pentru ca anual, zeci de persoane își pierd viața pe Drumul European 85, care leaga Bucurestiul de Moldova, Asociația Pro Infrastructură crede ca asa numita „soluție suedeza” s-ar putea aplica pentru ca numarul accidentelor rutiere sa scada.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 septembrie 2018