Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 28 septembrie 2018

bani.jpg

Guvernul a modificat legea insolvenţei prin ordonanţă de urgenţă
Guvernul a modificat legea insolvenţei prin ordonanţă de urgenţă

Guvernul a modificat legea insolvenţei prin ordonanţă de urgenţă. Schimbările sunt puternic contestate de specialiști și mediul de afaceri. Una din modificări interzice declararea insolvenţei dacă firmele au mai mult de 50% din datorie către stat. O altă prevedere controversată stabilește ca, în contul creanţelor, statul să devină acţionar la firmele cu probleme.

sumarul emisiunii 40 de minute

De azi incepand minorii sub trei ani sunt obligatoriu trecuti pe listele de intretinere. Pe de alta parte orice proprietarii care pun în pericol integritatea structurii clădirii, Dacă nu se permite accesul în locuința președintelui asociației/unui membru al comitetului executiv/administratorului și unei persoane calificate pentru reparațiile ce trebuie făcute proprietății comune sau cei care schimba destinatia locuintei pot sporta amenzi de pana la 10.000 de lei.  

Macedonia organizeaza duminica un referendum pe tema schimbarii numelui in "Republica Mecedonia de Nord". Un vot  crucial in solutionarea unei indelungate dispute cu Grecia si o conditie in vederea relansarii aderarii fostei republici iugoslave la Uniunea Europeana si NATO. Grecia neaga vecinului sau folosirea numelui "Macedonia", in care vede ambitii teritoriale asupra provinciei sale de nord, care poarta acleasi nume........

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 septembrie 2018