Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 3 octombrie 2018

pe.jpg

Bruxelles ne arata din nou cartonasul galben. Frans Timmermans spune ca Romania face pasi inapoi si Comisia va reactiona prin toate mijloacele
Bruxelles ne arata din nou cartonasul galben. Frans Timmermans spune ca Romania face pasi inapoi si Comisia va reactiona prin toate mijloacele

Numărul doi al Comisiei Europene avertizează din nou România. În cadrul ședinței plenare de la Strasbourg unde situația statului de drept, modificările legislației penale și intervenția în forță a jandarmilor la mitingul din 10 august, au fost luate în discuție, Frans Timmermans, a spus răspicat că executivul european va folosi toate mijloacele aflate la dispoziția sa, dacă va fi nevoie. Ca răspuns, premierul Viorica Dăncilă, prezentă la dezbateri, a cerut CE să explice ce eficiență au rapoartele MCV dacă în ele nu s-a scris despre protocoalele dintre serviciile de informații și justiție și încălcarea drepturilor omului în România. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Legea offshore este retrimisa in comisii. Decizia a fost luată în urma neînțelegerilor apărute între PSD, ALDE și UDMR. Senatul a adoptat, în urmă cu o săptămână Legea care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră. "Stabilitatea fiscală este complet înlăturată, ceea ce face imposibilă luarea deciziilor finale de investiție", transmit investitorii.   

In tara presedintii sectiilor de votare organizate pentru referendum continua sa se retraga. Zeci de cereri au fost inregistrate si astazi in judetele Teleorman și Dolj. Situații similare au fost și în Bihor, Cluj, Arad și Timiș.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 octombrie 2018