Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 4 octombrie 2018

udrea.jpg

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute în Costa Rica
Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute în Costa Rica

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute în Costa Rica. Ele au fost plasate în custodie judiciară în capitala San Jose. Șansele de extrădare sunt zero, ar fi nedrept ca Elena Udrea să fie separată de copil, spune de la București avocatul fostului ministru. Elena Udrea are o sentință definitivă de șase ani închisoare, iar Alina Bica trebuie să execute patru ani dupa gratii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Mai putin de doua zile pana la referendumul pentru redefinirea familiei! ONG-ul Expert Forum își arată îngrijorarea cu privire la anumite modificări din legislatie care ar putea ajuta la asigurarea numărului de participanți pentru ca referendumul să fie valid.  30% din numărul persoanelor cu drept de vot trebuie sa se prezinte la urne pentru ca aceasta consultare populara sa fie recunoscuta.  Pe de alta parte, Consiliul Naţional al Audiovizualului a modificat regulile de desfăşurare a campaniei pentru referendum, astfel încât televiziunile şi posturile de radio să poată transmite îndemnuri la vot sau la boicot şi în zilele referendumului.

In contextul referendumului de sambata si duminica, ne uitam ce se intampla si in alte state....În Marea Britanie și Republica Irlanda atât căsătoria între persoane de același sex cât și adopțiile de către cupluri gay sunt legale. Legalizarea s-a făcut acum câțiva ani în ambele țări și beneficiază de un larg sprijin în opinia publică. In Franta mariajele gay si adoptiile sunt legalizate de 5 ani.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 octombrie 2018