Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 5 octombrie

vot.png

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Mai e un pic și România votează sau boicotează, rămâne de văzut,  referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție. O febră de care s-a molipsit întrega societate. De săptămâna viitoare însă, agenda ar urma să fie acaparată, din nou, de teme politice -  cel puțin așa susțin unii sociologi . Până una alta, CNA  își explică, la RFI, decizia de a permite să se facă propagandă și în zilele de votare. 

 

Sumarul emisiunii 40 de minute: 

Școala românească a rămas doar un simbol. Investițiile scăzute, salariile mici și deficitul de personal reprezintă o dovadă că, în an Centenar, România  are restanțe în fața sistemului de învățământ – transmite FSLI, de Ziua Educației. 

Denis Mukwege, un ginecolog care tratează victimele violenței sexuale din Congo, și Nadia Murad, activistă yazidi pentru drepturile omului și fostă sclavă sexuală a Statului Islamic în Irak, au câștigat vineri Premiul Nobel pentru Pace. 

Franța îi aduce un omagiu național  lui Charles Aznavour. Cântăreţul francez decedat luni la vârsta de 94 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, doar în prezenţa familiei şi apropiaţilor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute