Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 8 octombrie 2018

Dupa eșuarea referendumului, Coaliţia pentru Familie anunţă dizolvarea Comitetului de inițiativă care a gestionat revizuirea Constituției. Consultarea populară a fost un succes nedeplin iar atitudinea românilor trebuie respectată şi analizată, reactionează și Biserica Ortodoxă.

sumarul emisiunii 40 de minute

Adina Florea, propunerea ministrului Justiției la șefia DNA, a primit aviz negativ de la CSM. Hotărârea Secţiei pentru procurori va fi motivată şi transmisă lui Tudorel Toader. Decizia finală îi aparține presedintelui Klaus Iohannis.

Nu mai accept insultele Guvernului român. Facem eforturi supraomeneşti să evităm dezangajările de fonduri. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte.... O reactie extrem de virulenta a comisarului pentru dezvoltare regionala, Corina Cretu, care a dat exemplu autostrăzii Târgu Mureș - Iași, unde Guvernul de la București a decis recent ca tronsonul Târgu Neamț - Iași să fie realizat în parteneriat public - privat, deși există bani europeni pentru construcția acestuia.

Un raport ONU avertizează că vor exista pericole mari dacă încălzirea globală va depăşi 1,5 grade Celsius. După acest prag, chiar şi jumătate de grad ar putea creşte semnificativ riscul de secetă, inundaţii, călduri extreme şi sărăcie pentru sute de milioane de oameni, puncteaza documentul.

Iar in Brazilia, candidatul de extrema-dreaptă, Jair Bolsonaro, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale. Populatia este chemata din nou la urne pe 28 octombrie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 octombrie 2018