Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 9 octombrie 2018

bani.jpg

Proiect: evazionistii ar putea scapa de inchisoare daca achita prejudicioul si sunt la prima abatere
Proiect: evazionistii ar putea scapa de inchisoare daca achita prejudicioul si sunt la prima abatere

Evazioniștii ar putea scăpa de închisoare dacă achită prejudiciul, majorat cu 20%, plus dobânzi și penalități și dacă sunt la prima abatere. Propunerea a fost adoptată de deputații juriști cu voturile PSD, ALDE și UDMR. PNL s-a abținut. USR a votat împotrivă.

sumarul emisiunii 40 de minute

BNR pregateste reguli noi pentru romanii care vor sa ia credite. Pentru a evita situatiile, nu putine, in care oamenii nu-si mai pot achita ratele, Banca Nationala intentioneaza sa scada  gradul maxim de indatorare. Limita ar putea sa varieze daca e pentru prima data cand salariatul face un credit sau in functie de moneda in care ne imprumutam.

Creşterea economică mondială este în scădere, indică FMI. O tendinta de la care Romania nu face exceptie!  Expertii Fondului se asteapta ca economia sa creasca doar cu 4%, fata de prognoza de 5 procente din aceasta primavara. Explicatiile acestei revizuiri, de la presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru.

Manifestaţii si greve astăzi în Franţa. Oamenii contestă politica socială a preşedintelui Emmanuel Macron. Toate sectoarele au fost invitate să opească munca. Nemultumiti de reformele in curs, studenţii au blocat în această dimineaţă mai multe universităţi.

Un nou drog introdus in Romania, Zombie, extrem de periculos si consumat de din ce in ce mai multi tineri, a dus la sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului. La Câmpia Turzii, in județul Cluj, u fost surprinse imagini cu mulți tineri “care par a fi sub influența drogurilor și care zac prăbușiți pe trotuare și prin parcurile localității....în cele din urmă, acestia ar fi ajuns în stare gravă, la spital.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 octombrie 2018