Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 10 octombrie 2018

bani.jpg

Image source: 
RFI

Legea pensiilor stârnește mânia pensionarilor, nemulțumiți că pensiile nu vor mai fi corelate cu salariul mediu brut pe economie începând cu anul 2021... Documentul, care ar putea fi adoptat în ședința de guvern de astăzi, va fi cea mai mare provocare a Executivului, având în vedere impactul financiar foarte mare, declară ministrul Finanţelor. Consultăm specialiștii în această seară....

sumarul emisiunii 40 de minute

Viitoarea lege a parteneriatului civil nemultumeste Biserica Ortodoxă care dezaprobă „ferm” legalizarea acestui statut. Ar fi un prim pas spre legalizarea căsătoriilor dintre persoane de același sex, reactioneaza institutia. Un lucru e cert, documentul va interzice explicit adoptiile, pentru cuplurile homosexuale. In aceasta seara, unul din initiatorii legii, deputatul PSD Petre Florin Manole.

Ministerul Educaţiei a adoptat Codul de etică pentru profesorii din învăţământul preuniversitar, document publicat zilele trecute și în Monitorul Oficial. Documentul prevede, între altele, interzicerea meditaţiilor contra cost cu elevii de la clasă. Dacă nu respectă noile reguli, dascălii ar putea fi sancţionati cu măsuri dure care merg până la concediere.

Iar ExxonMobil alocă un million de dolari pentru a suţine eforturile implementării unei taxe pe carbon, în Statele Unite. Este o premieră pentru un gigant petrolier, acuzat că a finanţat ani de-a rândul studii care trunchiau realitatea în ceea ce priveşte impactul negativ al energiilor fosile asupra mediului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 10 octombrie 2018