Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Farfarello: "Între noi e o chimie care se potriveste 100%"

farfarello.jpg

Ulli Brand, Mani Neumann, Ovidiu Lipan Țăndărică si Joschi Kappl, invitatii lui Valentin Panduru in emisiunea RFI360.
Ulli Brand, Mani Neumann, Ovidiu Lipan Țăndărică si Joschi Kappl, invitatii lui Valentin Panduru in emisiunea RFI360. (Foto: Eduard Va)

Mani Neumann, supranumit în Germania "Der Taufelsgeiger ("Violonistul Diavolului"), împreună cu Ulli Brand, considerat unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, înseamnă Farfarello. Proiectul lor a reuşit în zeci de ani să mobilizeze instrumentişti, muzicieni, prieteni şi astfel, împreună, să strângă 20 de albume şi peste 5000 de concerte sub acest nume. 

Farfarello este un produs muzical german care combină folclorul est european cu jazzul, rockul şi muzica clasică, pe ritmuri moderne cu acorduri de vioară, chitară, bass şi tobe. 

În acest turneu de toamnă al trupei Farfarello în România, invitaţi lui Mani şi Ulli pe scenă sunt  foştii colegi din legendara trupă Phoenix, Joschi Kappl supranumit şi "Marele Blond, Ovidiu Lipan Țăndărică, cel mai cunoscut toboşar din rockul românesc.

"Este un proiect cu totul special, având în vedere că eu împreună cu Joschi Kappl şi cu Mani, care avem o experienţă de cel puţin 35 de ani, din vremea Phoenix, acum sigur, în această formulă, Farfarello primeşte un şvung special, un beat mai rock. O să fie un concert foarte intens dar şi cu momente lirice importante. " Ovidiu Lipan Ţăndărica

Întradevar, experienţa deosebită a lui Ovidiu Lipan Țăndărică, pornită de pe vremea trupei Roșu și Negru, apoi prin Phoenix, reprezintă un motiv în plus pentru a nu rata întalnirea cu cei patru prieteni. Altfel, toboşarul Țăndărică mai „bate” toba și cu: Visul Toboșarului, Rona Hartner și Fanfara 10 Prăjini, Stelu Enache - Muzică Balkano, Marius Mihalache (Țimbal, Jazz- Rock, Ethno - Fusion).

"Între noi, e o chimie care se potriveste 100%, mai ales că, este printre primele dăţi când avem această componenţă, cu Ovidiu Lipan, care aduce flacara şi flama care trebuie, din punct de vedere dinamic şi muzical." Joschi Kappl

Joschi Kappl fostul basist al trupei Phoenix, supranumit şi „Marele Blond“, a cântat alături de faimoasele trupe de rock din Europa, Heinz Rudolf Kunze şi Lake, în prezent fiind în trupa “Pasărea Rock”, coleg de trupa acolo cu Ovidiu Lipan Tandarica. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award. ‘Meşterul Manole” - opera rock simfonică compusă de Joschi, este cel mai nou proiect al său.

Pe lângă exprienţa româneasca a celor doi, adăugaţi dependenţa lui Mani Neumann de Romania, manifestata aici prin muzica şi sunet de vioara şi blockflöte. Este cunoscut în România şi ca urmare a activității sale de violonist în legendara formație Phoenix (din 1978 până în 2008). Iar Ulli Brand, recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi, reuşind ca dintr-o singură chitară acustică, să “țină” atât armonia, cât şi bass-ul, completeaza perfect sunetul Farfarello.

 

 

Farfarello va susţine 2 concerte la Clubul Țăranului în Bucureşti: vineri, 12 octombrie, de la ora 21.00, şi sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 21:00. Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro

 

Mai multe ediții ale emisiunii RFI360https://www.rfi.ro/tag/rfi360