Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 11 octombrie 2018

autobuze.jpg

Protestele Federatiei de transport FORT au afectat jumatate de tara
Protestele Federatiei de transport FORT au afectat jumatate de tara

Patronatul din transporturi FORT, care in prima parte a zilei a organizat un protest in jumatate de tara, a reluat lucrul. Transportatorii contesta noile reglementari privind transportul de persoane in timp ce ministrul Lucian Sova sustine ca suntem în față unui boicot care urmareste menținerea unor monopoluri în piață.

sumarul emisiunii 40 de minute

Bursa de Valori de la București s-a deschis în scădere puternică, în linie cu celelalte piețe din regiune, influentate de declinul brutal inregistrat ieri pe piața de capital din Statele Unite. Actiunile europene, la fel ca si cele din Asia, au coborat astazi la cel mai redus nivel din ultimul an si jumatate.

Conservatorii bavarezi ar putea înregistra un eșec istoric la alegerile regionale de la sfarsitul saptamanii. Sunt la cea mai scazuta cota de popularitate in sondaje, sub pragul de 40%. Ce ar putea insemna asta pentru cancelarul Angela Merkel discutam in 40 de minute.

Două ONG-uri anti-corupţie denunţă « comercializarea naţionalităţii europene » sub pretextul atragerii de investitori străini. Paşapoarte şi vize sunt cumpărate precum un produs de lux, atenţionează organizaţiile care se tem că statele europene atrag astfel mari infractori.  

La Erevan, in capitala Armeniei, s-a deschis al 17-lea sommet al Francofoniei. Emmanuel si Brigitte Macron sunt în fruntea unei delegaţii importante de miniştri dar şi de oameni de cultură sau sportivi din Franţa, de origine armenească. Este acolo colegul nostru, Vasile Damian .....

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 octombrie 2018