Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


#SupportYourLocalBands - "Curs" intensiv de cunoaştere a muzicii underground româneşti

Susţine "producătorii" locali de muzică! Este pentru prima dată în România când un îndemn internaţional devine eveniment menit să promoveze noul val din underground-ul muzical românesc. Sunteţi invitaţi ca pentru o săptămână, în fiecare seară, din 15 până până pe 19 octombrie, să cunoaşteţi underground-ul muzical românesc, în concerte găzduite de cinci cluburi diferite. Fiecare concert are în deschidere trupele Șuie Paparude, Byron, E.M.I.L., Omul cu Șobolani și The Mono Jacks, din postura de opening acts, special pentru a-şi încuraja colegii aflaţi la început de drum.

De ce #SupportYourLocalBands? "Pentru că deși ne aflăm la apogeul transmiterii informației, iar în România există zeci de mii de muzicieni și probabil câteva mii de trupe sau artiști solo, constatăm un monopol cultural muzical în cadrul mijloacelor media, ce ne menține încorsetați în aceleași tipare fonografice. Dacă dăm un simplu search pe Google asupra muzicii din România vom vedea aceleași nume, dacă deschidem radio-ul vom auzi același sound, dacă mergem în locațiile de eveniment, aceiași artiști. Prin urmare, fără a exista intenția de a nega calitatea muzicală sau umană a artiștilor ajunși în mainstream, considerăm că piața are nevoie de un flux constant de artiști, trupe și piese noi, iar underground-ul este cel mai bun loc pentru săpat și găsit comori muzicale." anunţă organizatorii, în comunicatul lor oficial. Mai multe amănunte în interviul realizat de Valentin Panduru în programul RFI360, cu Magda Zander de la RoEvents.

 

 

Emisiunea RFI360, cu ajutorul RoEvents, vă dă posibilitatea de a câştiga un abonament ce asigura accesul liber la intreg evenimentul #SupportYourLocalBands, amănunte pe pagina Facebook RFI360. Concursul se încheie Luni 15 octombrie 2018, ora 16.

Programul complet #SupportYourLocalBands poate fi accesat pe pagina Facebook a festivalului, iar abonamentele și biletele de o zi sunt disponibile în rețeaua Entertix. Un eveniment Roevents, cu sprijinul Entertix, Audiosys și SkullCandy.

 

Toate edițiile emisiunii RFI360https://www.rfi.ro/tag/rfi360