Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


PPA - România contează pe sprijin financiar european

hogan_daea_2.jpg

Autoritățile de la București așteaptă banii europeni pentru despăgubiri
Autoritățile de la București așteaptă banii europeni pentru despăgubiri
Sursa imaginii: 
RFI

România a obţinut un angajament din partea Comisiei Europene pentru alocarea unor fonduri către zonele afectate de Pesta Porcină Africană, anunță ministrul Petre Daea, fără însă a face referire la sumele exacte.

”Am obţinut ceea ce trebuia, adică angajamentul comisarului Hogan faţă de România, faţă de situaţia României şi ne-a dat posibilitatea să facem modificări în Planul Naţional de Dezvoltare Rurală pentru a îndrepta sume către zonele acestea de interes, la ora actuală”, a spus Daea. Întrebat dacă are ceva să îşi reproşeze faţă de managementul situaţiei pestei porcine în România, Petre Daea a afirmat că singurul reproş este legat de faptul că nu s-au găsit soluţiile tehnice pentru eradicarea acestui virus, cu ajutorul unui vaccin sau medicament.

La jumătatea lunii septembrie, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, aflat într-o vizită la Cluj, a menţionat că pesta porcină e o problemă pentru mai multe ţări europene şi că România poate beneficia de ajutor suplimentar pentru supravegherea cazurilor apărute. Autorităţile de la Bucureşti, prin intermediul ministrului Agriculturii, Petre Daea, au solicitat, la Bruxelles, încă din luna iulie, sprijin financiar concret pentru fermierii români afectaţi de virusul pestei porcine africane şi de măsurile radicale de intervenţie ce au trebuit luate.

Discutăm situația cu liderul Federației ProAgro, Emil Dumitru, federație care cuprinde mai multe asociații ale crescătorilor de animele, inclusiv suine.

 

Toate edițiile emisiunii Ruralhttps://www.rfi.ro/tag/rural/

 
Ascultă emisiunea Rural din 08 octombrie 2018