Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


În 2018, Domnul Goe este un "student care și-a înghețat anul, locuiește cu chirie și lucrează la un shop&go"

Dani Ionescu, Andrei Doboș și Șerban Balaban, o parte din trupa D-l Goe în studioul RFI România

D-l Goe este trupa care redefinește muzica românească printr-o molipsitoare stare de veselie. Compania perfectă pe drumul ce pornește din Gara de Nord, până în Vamă. Făcută parcă pentru prieteni, muzica de pe primul lor album poate fi antidotul perfect contra stresului și nervilor acumulați de un șofer blocat în traficul urban.

În 2017, Andrei-Colorian, Migudel, Bimus și Dani au format D-L GOE, o trupă ce cântă pop, rock, blues și gipsy-jazz. Voce, chitară, bass și clape,un pachet ce se adaptează perfect la orice spațiu, de la un bistro cu lumină obscură la o arenă plină de mișcare.

"În octombrie 2017 am început să repetăm, iar prin ianuarie 2018 am facut o repetiție cu public. Am cântat, s-a filmat, am pus filmarea pe internet, iar feedback-ul a fost foarte bun. Din momentul respectiv ne-am dat seama că avem o trupă. Restul, e istorie."

D-l Goe înseamnă Dani Ionescu (voce, clapă, chitară, muzicuță), Andrei Doboș (chitară), Andrei Zamfir (bass), Horea Suciu/Șerban Balaban (cajon, percuție) și Valentin Narcis Sturzu (clape). În 2018, băieții au lansat primul lor album “Tineri, Sâmbătă, Duminică”, album ce spune povestea oricărui tânăr de azi, ghidat de două mari curente: postcomunismul și consumerismul de secol XXI.

"Noi suntem foarte ambițioși. Eram în bucătarie anul trecut cu domnul Colorian, noi stăm împreună, și am zis, hai să facem un album! Mi-a venit mie o idee și discutând-o și cu băieții, am realizat că este o idee chiar foarte bună. Am zis să facem un album cu acest domn Goe, care a crescut și el ca noi toți. Ce ar face Domnul Goe în 2018, cu ce s-ar ocupa? Și am ajuns noi la o poveste, cum că Domnul Goe este student la Facultatea Spiru-Haret, și-a înghețat anul, locuiește cu chirie și lucrează la un shop&go din București. Și ca să facem povestea mai interesantă, toată acțiunea albumului și toate piesele, să aibă loc în acel shop&go. Să fie și colegul un personaj, să fie acolo și un paznic, să se certe, să fie toata lumea acolo cu povești haioase. Dar ne trebuia și un.. ceva special, așa că am introdus un element feminin, dar nu va spunem mai multe. Ideea e că el se îndrăgostește și o ia razna."

În show-uri pe scenă, băieții amestecă umorul cu interacțiunea, redau scenetele radiofonice live, între piese, și fac din concert o poveste cap-coadă.

"E un album concept. Practic toate piesele sunt legate. Cum am ales noi să le legam, ne-au ajutat 10 actori în această poveste, să introducem aceste personaje, și practic între piese are loc această poveste, ca un soi de teatru radiofonic într-un limbaj actual."

Albumul “Tineri, Sâmbătă, Duminică” a fost lansat Marți 16 octombrie, în Club Quantic din București, fiind parte din evenimentul #SupportYourLocalBands. Înainte de concert, D-l Goe și-a prezentat albumul de debut în cadrul programului RFI360.

 

D-L GOE pe internet:

https://www.facebook.com/MusiuGoe/

http://instagram.com/MusiuGoe

 

Mai multe ediții ale emisiunii RFI360https://www.rfi.ro/tag/rfi360