Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 18 octombrie 2018

bani.jpg

Banca Nationala tempereaza creditarea. De la 1 ianuarie scade plafonul de indatorare
Banca Nationala tempereaza creditarea. De la 1 ianuarie scade plafonul de indatorare

Banca Națională temperează creditarea. De la 1 ianuarie 2019, nivelul maxim al gradului de îndatorare va fi de 40% din venitul net la creditele în lei şi 20% la imprumuturile în valută. Despre efecte, atât asupra debitorilor cât și asupra băncilor, discutăm în 40 de minute....

sumarul emisiunii 40 de minute

Consiliul General a respins proiectul prin care primarul Gabriela Firea dorea să deconteze combustibil de până la 500 lei/lună pentru parintii sau navetiștii care fac car-sharing. Reamintim că 21 de ONG-uri au cerut consilierilor generali să nu aprobe proiectul pentru că nu va face decât să încurajeze folosirea mașinii personale si sa congestioneze traficul.

Concluzii dupa exercitiul Seism 2018. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat considera ca oamenii trebuie obligati să accepte consolidarea clădirilor. In Capitala sunt peste 300 de cladiri cu bulina rosie. Arafat atrage atentia si asupra importantei incheierii asigurarii obligatorii pentru locuinte. Un interviu in aceasta seara....    

Marea Britanie şi UE au căzut de acord să-şi acorde mai mult timp, poate pana la sfarsitul anului, după un summit fără rezultat. Migrația, politica externă și securitatea sunt alte teme care figureaza pe agenda Consiliului.

Iar Simona Halep a anunţat că nu va participa la Turneul Campioanelor: A fost o decizie dificilă dar sanatatea e mai importanta, spune jucatoarea romana de tenis care va incheia anul pe locul intai in lume!

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 18 octombrie 2018