Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 octombrie 2018

klaus.jpg

Președintele Klaus Iohannis cheamă miercuri partidele la consultări pe tema justiției
Președintele Klaus Iohannis cheamă miercuri partidele la consultări pe tema justiției

Președintele Klaus Iohannis cheamă miercuri partidele la consultări pe tema justiției. Discuțiile au loc în contextul în care șeful statului a cerut demisia ministrului Tudorel Toader, imediat după ce Comisia de la Veneția a prezentat raportul extrem de critic privind modificările legilor justiției si legislatiei penale.

sumarul emisiunii 40 de minute

Bruxelles va face public viitorul raport MCV pe 13 noiembrie. Comisia Europeană cere României să ia în calcul opiniile Comisiei de la Veneția pe codurile penale și legile justiției.

Mediul de afaceri se revolta dupa anuntul privind cresterea devansata a salariului minim pe economie. Masura e populista si va afecta sectorul privat. Salariul minim pe economie ar urma sa fie majorat începând cu 1 noiembrie 2018, desi data initiala era 1 ianuarie 2019.

Cum este afectată România de retragerea Statelor Unite din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare? Germania a catalogat decizia ca fiind una dezastruoasa in timp ce Rusia considera ca hotararea lui Donald Trump va face lumea mai periculoasa.  

In Polonia, in urma alegerilor locale desfasurate ieri, partidul de guvernământ Lege si Justitie pierde capitala Varșovia. Formatiunea condusa de Jarosław Kaczyński inregistreaza un scor mai mic decat cel inregistrat la precedentul exercitiu electoral, parlamentarele din 2015.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 octombrie 2018