Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


IRIS lansează albumul „Lumea toată e un circ”

La un an de la concertul aniversar #IRIS40, legendara trupă rock își respectă promisiunea făcută fanilor și lansează un nou material discografic.

"Lumea toată e un circ" este titlul noului album Iris programat spre lansare marți 23 octombrie, la Hard Rock Cafe din București. Albumul conține 14 melodii înregistrate de Iris pe parcursul unui an de zile. Compoziția aparține membrilor trupei, iar la versurile acestora au mai contribuit pe langa membrii trupei si Sorin Poclitaru, Andrei Păunescu și Liliana Ștefan.

Este primul album Iris dupa ce în vara lui 2017, trupa anunţa pe internet într-un comunicat încetarea colaborării cu Cristi Minculescu, Valter Popa şi Doru Borobeică. Într-o formulă nouă, Iris înseamnă astăzi Nelu Dumitrescu (tobe, membru fondator al trupei), Relu Marin (claviaturi) şi Nuţu Olteanu (chitară - de asemenea membru fondator al trupei), Alin Moise (chitară), George Costinescu (chitară bass), Cristi Dumitrescu (tobe) și vocea trupei Iris, Costi Sandu.

Primele trei single-uri de pe acest nou album au fost prezentate publicului începând cu vara anului trecut, fiecare dintre acestea fiind lansat împreuna cu un videoclip.  Primul single lansat în noua formulă a trupei a fost „Poți spune orice”, o adevărată declarație de forță, dar și de sincronizare perfectă, single-ul fiind înregistrat cu două seturi de tobe la care se aflau tatăl și fiul, Nelu și Cristi Dumitrescu.

După trei luni a fost lansată următoarea piesă, „Poveste fără sfârșit”, o baladă ce spune o poveste pe care fiecare a trăit-o măcar o dată în viață. „Noapte nebună” este cel de-a treilea single dezvăluit de IRIS în ultimul an, o piesă plină de energie, dar și de trăiri, care a marcat și începutul colaborării cu Liliana Ștefan.

Acum, trupa IRIS promovează piesa ce dă numele noului album, „Lumea toată e un circ”. Despre acest album aflați mai multe amănunte din interviul realizat de Valentin Panduru, în RFI360, împreuna cu Iris.

 

 
Valentin Panduru în dialog cu membri trupei IRIS