Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 24 octombrie 2018

klaus.jpg

Klaus Iohannis propune reluarea ciclului legislativ al legilor justitiei, PSD respinge ideea
Klaus Iohannis propune reluarea ciclului legislativ al legilor justitiei, PSD respinge ideea

Liderii partidelor sunt la discuții cu președintele pe tema legilor justiţiei. Klaus Iohannis spune că doreşte să se obţină o înţelegere politică pentru a relua ciclul legislativ pe legile justiţiei. Seful statului a subliniat că el vrea să fie mediator, nu să încheie vreun pact cu partidele. PSD, prima formațiune care a intrat la negocieri, respinge reluarea procesului legislativ.

sumarul emisiunii 40 de minute

Proiectul privind legea offshore a primit vot final in Camera Deputatilor. Desi retrimisa in Parlament de seful statului care aprecia ca legea are prevederi de natura sa indeparteze investitorii, aleșii nu i-au modificat articolele controversate. Totusi, un amendament propus de PNL a fost adoptat. Acesta prevede că investitorii din Marea Neagră sunt protejați de posibile majorări de taxe și impozite.

PNL și USR vor contesta la CCR legea pentru combaterea spălării banilor. Proiectul a ajuns sa fie votat de doua ori in plenul Camerei Deputatilor. Documentul conține mai multe prevederi controversate și criticate de organizațiile nonguvernamentale. Una dintre ele stabilește ca toate ONG-urile - cu excepția organizațiilor minorităților naționale - să fie obligate să raporteze cine sunt beneficiarii finali, adică toate persoanele care primesc ajutor financiar din partea respectivelor organizaţii.

Nivelul scăzut al încrederii în vaccinuri în Europa creşte riscul izbucnirii unor epidemii, indica un raport prezentat de Comisia Europeana. Documentul surprinde faptul ca există semne îngrijorătoare de neîncredere chiar la nivelul comunităţii medicale cand vine vorba de imunizare.

Si, peste 8 milioane de romani au cumparat pana acum cel putin o data un produs sau serviciu  online. Piata de comert electronic din Romania va depasi anul acesta 3,5 miliarde euro, in crestere cu 30% fata de 2017.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiuunea 40 de minute din data de 24 octombrie 2018