Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 5 noiembrie 2018

tutuianu.jpg

Adrian Tutuianu si Marian Neacsu au fost exclusi din PSD
Adrian Tutuianu si Marian Neacsu au fost exclusi din PSD

Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea din partid a vicepreședintelui Adrian Țuțuianu și a secretarului general al partidului Marian Neacșu. Este o execuție publică fără nici un sens, a comentat acesta din urmă.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ministrul Muncii anunţă că salariul minim pe economie se va majora din 1 decembrie şi va fi diferenţiat în funcţie de studii. 2.080 de lei, iar pentru cei cu studii superioare 2.350 de lei.  Mediul de afaceri reactioneaza: o creștere a salariilor nu se poate face din pix și fără studii de impact.  

Exerciţiile anuale de apărare antiaeriană din Iran au coincis în acest an cu intrarea în vigoare a sancţiunilor impuse din nou Teheranului de SUA, după retragerea Washingtonului din acordul nuclear, in 2015. Vânzările de alimente, medicamente, dispozitive medicale si produse agricole   rămân exceptate de la sancţiuni.

Milioane de americani sunt chemați maine la urne în cadrul alegerilor partiale, rezultatul votului  urmând să aibă o importanță crucială pentru soarta Congresului dar si pentru viitorul politic al președintelui Donald Trump. Acum ambele camere sunt dominate de republicani. Sondajele arata insa  ca democratii ar putea recastiga Camera Reprezentanților.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 noiembrie 2018