Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 6 noiembrie 2018

america.jpg

Americanii votează astazi într-un scrutin care stabileşte majoritatea în Congres în ultimii doi ani ai mandatului lui Trump
Americanii votează astazi într-un scrutin care stabileşte majoritatea în Congres în ultimii doi ani ai mandatului lui Trump

Americanii votează astazi într-un scrutin care stabileşte majoritatea în Congres în ultimii doi ani ai mandatului lui Trump iar democraţii speră la prima revanşă politică, respectiv recâștigarea Camerei Reprezentanților.

sumarul emisiunii 40 de minute

La trei ani dupa tragedia Colectiv, supravieţuitorii incendiului trimit o scrisoare către premier şi ministrul Sănătăţii, pentru înfiinţarea unui mecanism national de intervenţie în cazul accidentelor cu victime mari arşi. Ei propun ca proiectul să funcţioneze până la construirea unor centre speciale, pentru că tocmai lipsa lor pune în pericol viaţa unui paceint ars pe mai mult de 30% din suprafata corpului.

FMI a început astazi vizita anuala dedicată analizei performanțelor economice ale României. Delegația va analiza economia in ansamblu, veniturile, cheltuielile bugetare si  deficitul. În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional.

Iar Statele Unite promit să exercite o presiune ”implacabilă” asupra Iranului, care  anunta ca intenţionează ”să ocolească cu mândrie” sancţiunile drastice reimpuse sectoarelor petrolier şi financiar. Timp in care pretul petrolului scade, dupa ce Washingtonul a permis unui numar de 8 tari ca pentru 6 luni sa continue sa cumpere petrol iranian.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 noiembrie 2018