Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 7 noiembrie 2018

pe.jpg

Draftul rezolutiei pentru Romania: PE, profund ingrijorat de schimbarile legilor justitiei si legislatiei penale
Draftul rezolutiei pentru Romania: PE, profund ingrijorat de schimbarile legilor justitiei si legislatiei penale

Parlamentul European este profund îngrijorat de modificările legislației judiciare și penale din Romania. Este concluzia unui draft al rezolutiei care va fi votată în şedinţa de plen a Parlamentului European, pe 14 noiembrie. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Proiectul Autostrăzii Unirii, așa cum a fost supranumită A8 Tg. Mureș - Iași - Ungheni, a fost votat în Parlament. Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu fonduri europene sau prin parteneriat-public privat, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare.

Constructia spitalelor regionale de la Iasi, Cluj si Craiova, convenita în 2014 de Guvernul PSD şi Comisia Europeană, ar putea fi amanata. Opozitia sustine ca executivul nu mai are bani sa-si onoreze partea financiara din proiect, respectiv 150 de milioane de euro, si de aceea insista pe un parteneriat public-privat.

Iar Partidul Democrat a reușit să preia controlul Camerei Reprezentanților din Congresul de la Washington, în timp ce republicanii vor avea în continuare majoritatea în Senat, în urma celor mai controversate alegeri intermediare din istoria recentă a Statelor Unite.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 7 noiembrie 2018