Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 8 noiembrie 2018

tariceanu.jpg

DNA solicită Senatului urmărirea penală a lui Calin Popescu Tăriceanu, pentru luare de mită
DNA solicită Senatului urmărirea penală a lui Calin Popescu Tăriceanu, pentru luare de mită

DNA solicită Senatului urmărirea penală a lui Calin Popescu Tăriceanu, pentru luare de mită. Acuzațiile vizează perioada în care al doilea om în stat era premier, când ar fi primit, susțin procurorii, 800.000 de dolari mită de la o firmă austriacă. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia Europeana a revizuit, semnificativ în scădere, estimările referitoare la creşterea economiei României în 2018, de la 4,5 la 3,6%. Şi pentru 2019, estimarea este redusă de la 3,9 la 3,8%. Aceste prognoze sunt influenţate în principal de planurile de majorare semnificativă a punctului de pensie, incluse în programul de guvernare şi implementate în legea pensiilor recent adoptată de cabinetul Dancila.

Angajatorii nu vor mai avea obligația de a plăti lucrătorii extracomunitari cel puţin la nivelul salariului mediu, potrivit unei noi legi adoptate în Parlament. Plata obligatoriea a salariaților din afara Uniunii a fost redusă la salariul minim.

Iar preşedintele francez Emmanuel Macron justifică omagierea mareșalului Petain prin faptul că nu a fost niciodată vorba de a-i organiza acestuia o celebrare individuală. Cel care avea sa devina liderul regimului colaboraţionist de la Vichy a fost ''în timpul Primului Război Mondial un mare soldat'', chiar dacă ''a făcut alegeri funeste'' în cursul celui de-a doua conflagratii mondiale, a explicat Macron. Impreună cu alţi şapte mareşali ai ''Marelui Război'', Philippe Petain va fi celebrat sâmbătă la Paris.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 noiembrie 2018