Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 14 noiembrie 2018

iordache.jpg

Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisie Europeană! Este reactia puterii de la Bucuresti, dupa raportul MCV si rezolutia PE

Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisia Europeană!  Este reacția puterii de la București, exprimată prin vocea deputatului PSD, Florin Iordache, după ce România a fost dur criticată, atât în raportul MCV cât și în Rezoluția Parlamentului European. Tot președintele comisiei care a modificat legile justiției anunță că PSD se gândește dacă va ataca raportul MCV la Curtea Europeană de justiție.

sumarul emisiunii 40 de minute

Legea privind declasificarea protocoalelor cu SRI a primit  votul final in plenul Camerei Deputatilor.   Persoanele care se consideră vătămate într-un drept ori interes legitim de efectele produse de documentele desecretizate pot, în termen de 6 luni, să se adreseze instanţelor competente.  Opoziția spune că va contesta actul normativ la CCR pentru că multe persoane condamnate definitiv ar putea beneficia de revizuirea sentințelor.

Presedintele Klaus Iohannis  a inceput astazi o vizita oficiala in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.  Printre subiectele pe agenda:  stadiul negocierilor privind Brexit si presedintia Consiliului UE. Premierul  Theresa May, au urma sa prezinte tot astazi cabinetului său acordul negociat între tehnicienii britanici și cei ai Uniunii Europene. Oponenții eurosceptici ai acordului au făcut deja apel la respingerea proiectului. 

Iar ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, și-a anunțat demisia din guvernul lui Benjamin Netanyahu și a cerut alegeri anticipate, a doua zi după un acord indirect încheiat de Israel cu grupările palestiniene privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Ministrul ultranaționalist a catalogat acest acord ca fiind o "capitulare în fața terorismului". Hamas a salutat imediat demisia drept o „victorie”.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 noiembrie 2018